Services

Services

Datanetwerken

Het aanleggen van een datanetwerk voor computers, VOIP telefoons en servers is meer dan kabels trekken en aansluiten. Vooraf vragen wij wat de behoeften zijn van de klant en waar rekening mee gehouden moet worden voor nu en de toekomst. Door de jarenlange ervaring geven wij advies op maat.

Bij D&R Data is het mogelijk voor verschillende categorieën te kiezen zoals Cat. 5e, Cat. 6, Cat. 6A, Cat 7 en dat zowel shielded als unshielded. Waarbij u er ook nog voor kunt kiezen om het datanetwerk te laten testen en certificeren.

Is er een bestaand bruikbaar datanetwerk? Dan wordt dit netwerk als basis gebruikt en wordt het uitgebouwd naar de hedendaagse behoefte.

Werkzaamheden die D&R Data kan verzorgen zijn onder andere:

  • Leveren en plaatsen van patchkasten;
  • Leveren en aansluiten van patchpanelen en connectoren;
  • Rangeren van patchkabels in rangeerpanelen en beugels;
  • Uittraisen en uitzoeken van bekabeling die niet gecodeerd is;
  • Meten en coderen;
  • Monteren van WIFI zenders.

 

 Ook voor het opschonen van uw Datanetwerk bent u bij ons aan het goede adres.

 Wilt u weten welk datanetwerk geschikt is voor uw onderneming? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Glasvezel

Nederland ‘verglaast'. De behoefte aan meer data die met hogere snelheid worden uitgewisseld, vraagt om steeds meer capaciteit . Jij hoeft geen keuze meer te maken tussen snelheid en kwaliteit, want je krijgt het met glasvezel allebei. Ook tijdens ‘spitsuren’ kun je razendsnel internetten via een stabiele verbinding.

Glasvezel is ideaal voor het leggen van een ‘backbone’ verbinding tussen twee serverruimtes. Denk daarbij aan een Main Equipment Room (MER) en een Satelite Equipment Room (SER) of de verbinding tussen verschillende panden op een bedrijventerrein of campus.

Glasvezel bestaat in verschillende maten en soorten, we adviseren je graag over wat het meest geschikt is voor je woning of onderneming.

Ook voor het inspecteren en schoonmaken van je glasvezelverbindingen kun je bij ons terecht.

Wifi

Tegenwoordig is WIFI niet meer weg te denken. Nagenoeg alle mobiele apparaten werken wel met deze technologie.

Vraag is alleen waarvoor wordt dit netwerk voor gebruikt?

Voor een juiste dekking en plaatsbepaling  wordt er gebruik gemaakt van een site-survey. Middels deze meting kan er precies worden aangegeven waar er eventuele knelpunten zijn, en wat de juiste positiebepaling is voor het monteren van WIFI zenders.

CAI netwerken

CAI klinkt misschien als ouderwets en achterhaald, maar dat is het zeker niet. Een CAI installatie is een kabelnetwerk voor televisieontvangst. Voor de aanleg van een CAI netwerk in je pand, geschikt voor analoge en digitale televisie, kun je het best een specialist inschakelen. Zeker als het aantal aansluitpunten groot is. Denk bijvoorbeeld aan een sportschool waar meerdere schermen hangen, zodat de sporter op de loopband iets anders kan kijken dan de sporter het roeiapparaat.

CAI moet steeds meer aankunnen: ‘gewoon’ televisiekijken, maar ook internet voor digitaal kijken, on demand diensten en telefonie. Voorwaarde om kijken zonder ‘blokjes’ of andere storingen mogelijk te maken, is een degelijke goede infrastructuur qua bekabeling, antenneversterkers, verdelers, multitaps en connectoren. Ook het verdelen van het signaal, zodat je overal goed beeld hebt, is een must. D&R Data kan jouw huishouden of bedrijf van CAI voorzien.

We sluiten uiteraard ook je televisie, ontvanger, multimedia-apparatuur en stereo-installatie hierop aan en werken de bekabeling netjes weg.